filosovoeding heeft een nieuw WhatsApp business account, klik op de link in de footer om deze toe te voegen aan je contacten en een bericht te sturen..

De oude WhatsApp business van filosovoeding komt niet meer binnen, ik kan dus ook niet op deze chat reageren als het binnenkomt op het oude account.
  • Bij de wens om een kindje te maken denken we vaak vooral aan het moment van conceptie en wat we kunnen doen om dat proces te bespoedigen. Maar vaak vergeten we wat een zwangerschap vraagt van het lichaam van de vrouw. En dat de gesteldheid van het lichaam van de vrouw op het moment van conceptie en tijdens de zwangerschap ook veel invloed heeft op de ontwikkeling van jullie kindje.

    We weten allemaal wel dat een gezond en sterk lijf dat niet in een stressvolle periode zit het meeste open staat voor een succesvolle bevruchting. En dat het lichaam van de aanstaande moeder zo is ingericht dat het tijdens de zwangerschap zoveel mogelijk wil bijdragen aan de ontwikkeling van een gezond kindje. Zoveel mogelijk willen bijdragen betekent dat het alle bouwstoffen eerst aan het kindje geeft en het minimale overhoudt voor de moeder, denk hierbij aan bijvoorbeeld, ijzer, calcium, vitamines en mineralen. Wanneer de aanstaande moeder hier zelf onvoldoende voorraad van heeft (en het op dat moment ook niet meer voldoende kan compenseren met voeding) kan dit leiden tot een compleet uitgehold en vermoeid lichaam na de zwangerschap. Dit kan weer bijdragen aan het slechter op gang komen van borstvoeding maar ook langzamer herstel van het lichaam. En als er echt grote tekorten waren tijdens de zwangerschap kan dit zelfs negatief effect hebben op de ontwikkeling van de baby.

    En wist je dat de darmflora van de vrouw wordt doorgegeven aan de baby? Daarom denken we vaak dat darmklachten erfelijk zijn. Maar wanneer we de darmflora van de aanstaande moeder kunnen herstellen voor de zwangerschap dan kan zij haar kindje ook een veel betere start meegeven.

    Wanneer er een zwangerschapswens is kunnen wij samen kijken naar de staat van jouw lichaam en waar mogelijke tekorten zitten en hoe we deze kunnen aanvullen. Zodat zowel jij als de baby zo gezond mogelijk kunnen starten en blijven.

    Leave a reply